בוקר, זכרון, אוטו, דלק, ראשון, חנייה, תור, אוכל, תור, אוכל, תור, אין כרטיסים – לכו הביתה.
לא יודע איך זה קרה, תוכניה מושקעת, אתר רציני שעלה שבועות לפני הכנס, יחסי ציבור מצויינים, ובסביבות ה-2,100 איש ברחבי ראשון לציון, חלקם כנראה שמחו, שהצליחו להכנס לאירוע, לקחו חלק בפעילויות הרבות והמגוונות בכנס… וחלק גדול מהם נשאר בחוץ, חוזרים הביתה שעות מוקדם יותר ממה שתכננו.
כבר לא יודע מי להאשים, את המארגנים אי אפשר, כי זה בכלל בעלי המקום שלא נתנו להכניס עוד אנשים. את בעלי המקום אי אפשר להאשים, כי מה היה קורה אם היו מגיעים מהמשטרה וסוגרים לו את העסק כי הוא מאפשר פעילות של יותר אנשים ממה שהמבנה אושר על ידי מכבי האש? ואולי זה אשמת המבקרים, כי מה הם באים דוחפים ונלחמים על כל כרטיס?
אולי הגיע הזמן להגיד את האמת, היכל התרבות בראשון הוא מבנה קטן מידי בשביל להכיל כל כך הרבה אנשים. לא רק שזו לא הפעם הראשונה שהגיעו יותר אנשים ממה שהמארגנים ציפו \ המבנה יכול להכיל. שנה שעברה בידיוק לא נתנו לחצי מהמבקרים להכנס לצפות בתחרות הקוספליי. אז מה באמת השתנה?
אז לפחות אני יודע שאני לא לבד…
עדיין אין תגובות
16 הפניות
Parmesanאמר:
17 במרץ 2014 ב-9:37 (UTC 3)
אפשר למצוא מי אשם על ידי שאלה אחת:
האם מארגני הכנס יודעו על ידי בעל המקום\שאלו את בעל המקום כמה אנשים המקום יכול להכיל?
אם לא, בוודאי שזו אשמתו (למרות שבאחריותם לברר את הפרט הזה), אם כן וכל הצדדים בחרו להתעלם מזה, אז זה די ברור שזו אשמתם.
בכל מקרה, צר לי שאתה ועוד כל כך הרבה אנשים נדפקו.
נתןאמר:
17 במרץ 2014 ב-14:37 (UTC 3)
אני חושב שהמידע באתר של היכל התרבות מדבר בעד עצמו:
http://www.heichal-rishon.co.il/index.php?page_id=36
SybeRאמר:
17 במרץ 2014 ב-16:09 (UTC 3)
הנתונים האלו הם של האולם, לא הצלחתי למצוא באתר את המספר המקסימלי של המבקרים בהיכל עצמו…
למרות שגם בפעם שעברה היתה בעיה של כמות האנשים בהיכל, בצורה כזו שלא נתנו לכולם להכנס לאירוע של תחרות הקוספליי בגלל שנגמר המקום באולם…
נתןאמר:
17 במרץ 2014 ב-23:01 (UTC 3)
קיבולת אכסדרה זה קיבולת המסדרונות של ההיכל.
באולם יכולים להיכנס רק 250 איש.
http://www.heichal-rishon.co.il/index.php?page_id=37
Parmesanאמר:
20 במרץ 2014 ב-23:18 (UTC 3)
ה-250 איש הם באודיטוריום
האירוע קוספליי הוא באולם של ה1000
לפי מה ששמעתי, שנה שעברה נקנו 3500 כרטיסים, כך שבודאות גם בשנה שעברה ההתנהלות היתה לא בסדר (לפי הדיבורים על כך שמבחינה בטיחותית אסור להכניס מעל 1200 איש, כך שגם אז היתה עבירה על החוק).
נתןאמר:
21 במרץ 2014 ב-0:22 (UTC 3)
אני מכיר ששנה שעברה היו סביב ה2300.
3500 איש נשמע מזה לא הגיוני.
SybeRאמר:
20 במרץ 2014 ב-23:58 (UTC 3)
רגע, מאיפה שמעת על זה? לאיפה כל האנשים האלו הולכים אחרי שהכנסים האלו נגמרים? :\
Parmesanאמר:
22 במרץ 2014 ב-20:58 (UTC 3)
חברים קרובים של המארגנים.
mugiאמר:
23 במרץ 2014 ב-1:34 (UTC 3)
קודם כל ממה שממה שאני הבנתי, מאחד המארגנים, בשנה שעברה הגיעו בערך אלפיים ומשהו אנשים. (עם כי זו הערכה של זמן אמת, אז קשה לדעת). הפעם, אם אני זוכר נכון הם אמרו שהגיעו ארבעים אחוז יותר. – אבל כמובן שלא כולם ניסו להיכנס בו זמנית – אנשים באו והלכו ולכן היו יכולים להכיל את הכמויות האלו יותר בקלות.
אם נאמין למארגנים, אז האולם גם לא הכניס את המכסה שהוא כביכול היה אמור להכניס. בכל מקרה, השאלה שאני שואל את עצמי (ואני מניח שגם אמאי יעסקו בה הרבה) היא איפה אפשר לעשות את הכנס בשנה הבאה? ממה שהבנתי מרכז ווהאל וסמולרש לא מתאימים ובגני התערוכה עולה הרבה יותר ממה שעולה בהיכל התרבות של ראשון – למרות שאם הנוכחות תמשיך לעלות בקצב הזה זו כנראה לא תהיה בעיה (ואולי זה גם יהיה ייתרון).
נתןאמר:
23 במרץ 2014 ב-15:53 (UTC 3)
לא פרקטי לעשות כנס בגני התערוכה. עלויות ההשכרה וההקמה הן מאוד מאוד גבוהות.
מבחינת עלויות שטח בלבד בגני התערוכה ליום אחד עולה יותר מהיכל התרבות ברשל"צ יחד עם כל הציוד שכבר נמצא בו.
ומנגד עפ"י הפלטפורמה הנוכחית של הכנסים אני בספק אם אנשים יבואו לכנס שעלות הכניסה שלו תיהיה 100 ש"ח בניסיון לכסות את העלויות המדוברות.
לדעתי במקום לחשוב על מקום יותר גדול לכנסים (תחת הקטגוריה הזו גם נופלים היכל התרבות בתל אביב והבימה) כדאי לחשוב יותר בכיוון של ריבוי כנסים.
אם כרגע יש שני כנסי אמא"י בשנה אז אולי כדאי להתרחב ל4 או 5 ארועים יותר קטנים. זה יחלק את העומס של הקהילה על הכנסים. חוץ מזה צריך גם לשנות את הנושא של כל כנס וכנס משהו שלא עושים עכשיו בכלל!
ההתרכזות היא אנימה ומנגה בצורה הכי כללית שיש ולא מעט פעמים פולשת למגוון תחומים שהקשר שלהם לאנימה הוא מקרי לחלוטין (דוגמה מכנס הארוקון – הקטאנה – מזרח מול מערב, מיתוסים מול עובדות). כי משום מה כל מה שכן קשור בימינו לאנימה הוא כבר יותר מידי מיינסטרים ולא מגניב מספיק כדי שאוטאקואים של הארץ יאהבו אותו.
בכללי אם ללכת יותר עמוק מזה צריך ללמוד את הפילוג של קהילת האנימה בארץ ולעשות אירועים ייעודיים לאותה קהילה.
אירועי קוספליי לקהילת הקוספליי ותכנים לקהילת ההארדקור.
כנסי אנימה שנוגעים בסדרות מיינסטרים כגון נארוטו, בליץ' וואן פיס ועוד ונוגעים בעיקר לקהילה הצעירה.
כנסי תרבות יפן שקוראים לא רק לקהילת האנימה אלה לכל אדם אחר שמתעניין בתחום.
אבל המציאות העגומה היא שהקהילה בארץ עצמה מונעת נכון לרגע זה את השינויים הללו ו"האגודה" היחידה שמתעסקת עם זה פועלת מזה 6 שנים עם מתנדבים חסרי ניסיון וללא שום כיוון התפתחות כזה או אחר.
(אם אני טועה אני אשמח שמישהו יתקן אותי לגבי ההישגים של אמא"י ב6 שנים האחרונות למעט פרויקט הספריה שבכלל לא ברור מה קורה שם – אגב אין עדיין מנגות בסיפריה של אונ' בן גוריון).
SybeRאמר:
23 במרץ 2014 ב-17:04 (UTC 3)
אני מסכים עם רוב מה שאמרת… רק כמה נקודות קטנות, לכל כנס של אמא"י מאז שהם עברו לראשון לציון יש נושא. אומנם ההרצאות לא ממש קשורות אף פעם לנושא, אבל לפחות האירוע המרכזי (אירוע הקוספליי) והתפאורה מתקשרת לנושא שנבחר.
אני דווקא חושב שהקאטאנה מתקשרת לנושא האנימה והמנגה בגלל שהיא חלק מהוואי והתרבות היפנית אשר משפיעה על הדברים שאנחנו רואים באנימה. ככה אני גם חושב על ההרצאה על היאקוזה והגו שהיו באנימה-קון. אבל אני יכול להסכים שאזור "מג'יק" שקיים בכל כנס (כולל של אמא"י) לא קשור בעליל לאנימה..
וכן, אני גם חושב שצריך ליצור אירועים לקהל הבוגר יותר של הקהילה… אפשר לדעתי לעשות אותם טיפה יותר יקרים ובמרכז במקום קטן יותר ולהזמין את הקהילה הבוגרת ובעיקר לעשות הרצאות בנושא תרבות יפן…
ובקשר לאמא"י… קשה לי להגיד, סך הכל אי אפשר להגיד שהמתנדבים חסרי ניסיון, יש מעגל של מתנדבים (פעילי אמא"י) שמשמשים לרוב בתפקידים שצריך עבורם ניסיון… אני יודע שהם מארגנים המון אירועים בנושא, ומשתתפים גם בכנסים שלא של הקהילה או באירועים קטנים של כל מיני אוניברסיטאות.. לדעתי הם פשוט לא מפרסמים את מה שהם עושים, ואני מקווה שהאתר החדש שלהם יפתור את זה…
נתןאמר:
23 במרץ 2014 ב-17:40 (UTC 3)
לגבי ההרצאות.
תראה עולם האנימה נוגע בכל תחומי החיים. אם אני אביא עכשיו את SpaceIL לעשות הרצאה (שהיא מאוד מעניינת וכבר יצא לי לשמוע אותה כמה פעמים) גם את זה אפשר לקשר לאנימה ולמבחר סרטים וסדרות שעוסקים בנושא החלל. השאלה היא עד כמה ההרצאה באמת תגע יותר בתחום האנימה ופחות בתחום הכללי. לא הייתי בהרצאה שהזכרתי לעי"ל אבל לפי התקציר לא נשמע שזה קשור לאנימה או לסדרה כלשהי.
לגבי כח אדם:
תראה. ברור לי שיש שם אנשים עם ניסיון של שנים. אבל הבעיה היא שקומץ אנשים בעל ניסיון אמיתי שאפשר לספור על יד אחת לא יכול להמשיך ולארגן כנסים.
מדובר על המון זמן ועבודה קשה. אני אישית לא אוהב את כל נושא המתנדבים, כי רובם מתנדבים רק כדי להיכנס חינם ובפועל לא מתפקדים היטב או בכלל (כפי שניתן לראות בבירור בכנס האחרון).
ואז מ70 מתנדבים בפועל עובדים רק 10 וגם זה בקושי.
אם זה כדי להכניס אנשים בחינם תמיד אפשר לעשות הגרלות או סתם כל מיני תחרויות בפייסבוק ולחלק כרטיסים. (זה לא נושא חדש ולא צריך להמציא פה את הגלגל) ואם רוצים שאנשים באמת יחזיקו כנס צריך לקחת אנשים שיש להם ניסיון בארגון כנסים מקצועיים ולשלם להם על זה בהתאם (לדוגמא אנשים שארגנו כנס TEDex של הבין תחומי בהאנגר 11 בת"א לא מזמן וזה היה בין הדברים היותר מרשימים שראיתי לכנס בסדר גודל כזה)
אולי זה נראה כאילו אני מפספס כאן את הנק' של הכנסים ואת השיתופיות וכו'. אבל הגיע הזמן שאנשים יבינו שיש כאן מערכת שבורה וצריך משהו אחר.
בשביל זה צריך לצאת מהאבסורד שנוצר בקהילה שהכנסים זה משהו שיתופי ולהפוך אותם למשהו מקצועי שמנוהל בהתאם וגם נראה אחרת.
וככה אולי כנסים בארץ יראו יותר כמו קומיקון ופחות כמו מפגש ענק של מאות אנשים שמחכים לקנות כרטיס למשך יום שלם ובסוף חוזרים הביתה בתסכול רב.
בשורה התחתונה צריך לצאת מהמסגרת הישראלית של ה"יהיה בסדר" ולהתחיל באמת לחשוב מה המטרה של כל קבוצה וארגון. זה יעשה טובה לכלל הקהילה וליזמים בפרט שיש להם רעיונות ומפחדים להיכנס לשוק בגלל חוסר הגמישות שיש בו.
SybeRאמר:
23 במרץ 2014 ב-17:55 (UTC 3)
הרצאה של SpaceIL הייתי גם רוצה לראות, אבל זה לא ממש מתקשר… אם זו היתה הרצאה של JAXA, הייתי מבין ומקטלג את זה בכמעט קשור… אבל לא יכול להיות קשור יותר מקאטאנה ומה שהיא מסמלת מהמובן ההיסטורי.
אני צריך להבהיר שלא יצא לי להתנדב בכנסים, אז אני לא יודע אם באמת זה משמש מתנדבים בשביל להכנס חינם… אבל אני גם לא חושב שזה נכון למנוע מהם להשתתף בפעילויות או להכנס חינם… זה באמת משהו שלא חשבתי עליו מספיק, אז אין לי ממש תשובה לתת…
נתןאמר:
23 במרץ 2014 ב-19:21 (UTC 3)
למה לא ממש מתקשר? תופתע לדעת כמה מהחברה שם מכירים וצפו בלא מעט אנימה.
ובמיוחד בסדרות קאלט כמו Cowboy Bebop או חלק מגאנדם.
בכל מקרה כדי להפוך הרצאה לקשורה לאנימה לא משנה מי אתה או מאיפה כל מה שצריך לעשות זה לתת דוגמאות מתוך עולם האנימה והופ! נוצר לך הקשר שחיפשת.
באותה מידה גם פיסיקאי יכול לתת הרצאה על הפיסיקה מאחורי העולם של Noein.
לגבי המתנדבים. תראה כולנו היינו ילדים, התנדבות מאז ומעולם הייתה הדרך להתפלח פנימה בלי לשלם.
וגם בכלל בכל מקום שתקרא תגובות על התנדבות וכו' אתה 10% מהפעמים תשמע שהם מתנדבים כדי לעזור ו90% מהפעמים תשמע שמתנדבים בגלל שהכניסה היא חינם. וזה הפך ליהיות הדבר העיקרי מאחורי השירות של כל מתנדב. העובדה שהוא נכנס חינם.
וכמו שאמרתי. להכניס אוכלוסיה קטנה בחינם זה סבבה. אבל יש דרכים יותר טובות ופרקטיות לעשות את זה חוץ מלקחת מתנדבים שאחר כך גם בונים עליהם בתור כח עבודה והם פשוט נעלמים להם לאנשהו בתוך ההמון הסוער.
ביום של כנס כל אחד צריך לעשות את התפקיד שלו ובטוח לא להתחיל לשחק משחקי חתול ועכבר עם צוות המתנדבים – דבר שנכון להיום קורה בכל כנס ללא יוצא מן הכלל החל מאייקון ועד לאחרון האירועים הקטנים של אמא"י.
SybeRאמר:
23 במרץ 2014 ב-21:29 (UTC 3)
בסדר, אז אם הוא יקשר את זה למשהו שעוסקים בו בז'אנר, זה יכול להיות משעניין. אבל לא אם הוא יתחיל לספר על התחפתחויות של החברה שאותה הוא מייצג לדוגמא…
אבל קאטאנה זה חלק מתרבות יפן, גם אם זה אדריכאל יפני שהולך להסביר על עיצוב פנים בבית היפני המסורתי, זה עדיין קשור לאנימה…
יכול להיות שצריך להרחיק אנשים שהגיעו בתור מתנדבים או לא לתת להם את ההטבות. אבל זה נראה לי קצת רע להכליל אוכלוסיה שלמה של אנשים… ואני גם חושב שמתנדב, כחלק מלקחת תפקיד, זה אומר שהוא צריך לקחת עליו אחראיות ולבצע אותו עד הסוף או לא לעשות אותו בכלל…
נתןאמר:
23 במרץ 2014 ב-21:58 (UTC 3)
אני חושב שהגעת לבד לתשובה. ;-)
כמה אנשים אתה מכיר באמת לוקחים אחריות על מעשיהם ביום יום? ואני מדבר על מבוגרים.
לא חושב שאפילו הוגן מנערים/ות בגילאי הטיפשעשרה לבקש שיקחו על עצמם אחריות כזו בידיעה מראש שהם לא יודעים ב100% מה מוטל עליהם.